| < Lipiec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Zakładki:
Http://veggieola.blogspot.de
Ulubione
Tagi
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Durszlak.pl przepisy kulinarne
Skopiuj CSS
niedziela, 07 kwietnia 2013
PASCHA MORELOWA Z UŻYCIEM CUKRU TRZCINOWEGO DRY DEMERARA PUDER WRAZ Z RELACJĄ Z TESTOWANIA

 

 

 

  

 

ŹRÓDŁO:zdjęcie zaczerpnięte ze strony http://www.diamant.pl/cukier-trzcinowy-nierafinowany-dry-demerara-puder

Dziś chciałabym serdecznie zaprosić wszystkich do przeczytania recenzji na temat nowego produktu firmy  Diamant-  cukru pudru trzcinowego dry demerara oraz  zapoznaniem się z paschą która powstała z myślą o nim.

Na początku warto jest wyjaśnić nazwę owego cukru.

Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara puder 

- to (suchy -dry)cukier puder wytwarzany z trzciny cukrowej, który nie jest poddawany oczyszczaniu.

Oryginalny cukier puder trzcinowy powstaje ze zwykłego cukru trzcinowego nierafinowanego-czyli  nie jest poddawany oczyszczaniu podczas którego usuwa się  m.in. składniki odżywcze .

Warto zaznaczyć ,że sam cukier trzcinowy charakteryzuje się  delikatniejszym i pełniejszym smakiem od cukru białego. Zawiera on składniki odżywcze takie jak : żelazo wapń, fosfor, potas i magnez .

Cechy i funkcjonalność opakowania produktu :

Podczas testowania cukru trzcinowego nierafinowanego dry demerara puder już na samym początku zachwyciło mnie bardzo praktyczne i wygodne w użyciu opakowanie. Dzięki zamknięciu strunowemu w łatwy sposób cukier zachowuje wszystkie  swoje walory oraz zabezpiecza produkt przed wilgocią bądź ewentualnym wysypaniem. Wizualnie opakowanie jest przyjazne dla oka ukazuje wybrany przez nas cukier poprzez przezroczyste okienko. Pozostałe odcienie brązu klarownie komponują  się z przedstawioną na opakowaniu trzciną .Kolor niebieski delikatnie kontrastuje z resztą etykiety ukazując jednocześnie bardzo stabilną podstawę opakowania , która nie zabiera dużo miejsca w kuchennej szafce.

Właściwości produktu (kolor, smak, konsystencja, puszystość etc.):

Produkt jest koloru białego o lekko trzcinowo-miodowym  smaku posiada konsystencje sypką, suchą i pudrową. Według mojej opinii  jest idealnie puszysty.

Tym czasem czas na prezentacje!

  PASCHY MORELOWEJ  Z UŻYCIEM CUKRU TRZCINOWEGO DRY DEMERARA PUDER

Składniki:

  • 30 dag cukru pudru trzcinowego dry demerara Diamant, 
  • 80dkg tłustego trzykrotnie zmielonego sera białego ( najlepiej zwykłego twarogu zmielonego przez maszynkę do mięsa)
  • 20 dag dżemu morelowego,
  • 12 suszonych moreli,
  • pół kostki masła,
  • 5-6 żółtek,
  •  pół szkl nektaru morelowego.

Do dekoracji: 

  • 3/4 szkl śmietany kremówki ,
  •  łyżka cukru pudru trzcinowego dry demerara Diamant

 

Wykonanie:


 

  1. Morele zalać nektarem. 
  2. Dżem podgrzać przetrzeć przez sitko, wymieszać z serem.
  3. Masło utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym dry demerara, a potem z - dodawanymi na przemian żółtkami i masą serową.
  4. Owoce osączyć kilka odłożyć a resztę drobno posiekać.
  5. Paschę owinąć w Lnianą ściereczkę ,ułożyć na gęstym sicie ustawionym na misce.
  6. Obciążyć deską i na 10 godzin wstawić do lodówki.
  7. Następnie przełożyć do formy,ucisnąć,wyrównać powierzchnię, przykryć ,2 godziny schłodzić.
  8. Ostrożnie przełożyć na talerz ,paschę udekorować  .
  9. Udekorować tależ bitą śmietaną z cukrem pudrem Diamant trzcinowym

 

Relacja z testowania :

Cukier puder trzcinowy  dzięki swoim właściwością wspaniale komponował się z serem twarogowym. Idealnie się rozpuszczał nie pozostawiając grudek . Smak cukru był intensywny gdyż w przepisie wykorzystałam 30dag tego produktu. Dla osób lubiących desery mniej słodkie polecam zmniejszyć ilość do 20 dag-25dag.Wybór moreli do Paschy wydaje mi się strzałem w dziesiątkę. Testowanie tego produktu było dla mnie przyjemnością gdyż bardzo miło jest testować  produkt bez żadnych konserwantów i ulepszaczy.

 

 Testowany produkt  moim zdaniem nadaje się do   lukieru, nadzienia, kremu, ciasta oraz  posypki.


czwartek, 28 marca 2013
Zapowiedź Paschy morelowej z Cukrem Diamant :)

 

 

 Niebawem podzielę się z Wami opinią na temat cukrów Diamant gdyż udało mi się przejść do drugiego etapu konkursu.

Tym samym przygotowuję Paschę morelową :)

Cukier puder trzcinowy Dry demerara bardzo ciekawie a zarazem smacznie komponuje się z Twarogiem .

Moja Pascha już się chłodzi - od parunastu godzin w lodówce (niebawem będę ją zdobić,fotografować no i zajadać   !)

 

 

Po za tym zapraszam Wszystkich zainteresowanych i posiadających facebooka do polubienia strony Cukru Diamant a oto ona

https://www.facebook.com/diamantowa.kuchnia?fref=ts