| < Listopad 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Zakładki:
Http://veggieola.blogspot.de
Ulubione
Tagi
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Durszlak.pl przepisy kulinarne
Skopiuj CSS
niedziela, 16 czerwca 2013
Warstwowa sałatka kebab

 

Składniki:

  • pierś z kurczaka 400g
  • 2 szt knorr fix kebab z sosem czosnkowym 2 w 1
  • olej (do smażenia piersi z kurczaka)
  • Danon naturalny 165g 
  • kapusta pekińska
  • 1 średni pomidor
  • sól i pieprz
  • 1- 1.5 cebuli czerwonej
  • 6-7 szt średniej wielkości ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • ketchup 
  • puszka czerwonej fasoli
  •  0.5-1 szt papryki
  • majonez

 

Wykonanie:

  1. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki np w kostkę i mieszamy z przyprawą knorr fix kebab ( ja korzystałam z dwóch opakowań by smak był intensywny). I smażymy na oleju  z obu stron aż mięso będzie dobrze usmażone około 4 minuty z każdej ze stron. Następnie odcedzamy nadmiar tłuszczu i wykładamy na talerz i studzimy.
  2. Kapuste pekińską, pomidor i paprykę myjemy i osuszamy. Kukurydzę i fasolę odsączamy osobno z wody z puszek. Cebulę obieramy 

1. Warstwa:

  • Kapustę kroimy wzdłuż na dwie równe części następnie pół kapusty kroimy w paski które dzielimy jeszcze raz na pół by nie były zbyt długie i układamy na dnie miseczki około 2l.

2. Warstwa:

  • Przesmażona pierś z kurczaka

3. Warstwa:

  • Pomidor pokrojony w cienkie w plastry i podzielone na pół następnie przyprawiony solą i pieprzem

4. Warstwa

  • Cebula czerwona pokrojona w kostkę

5. Warstwa:

  • Ogórki konserwowe pokrojone w kostkę

6. Warstwa:

  • Odsączona kukurydza

7. Warstwa:

  • Ketchup

8. Warstwa:

  • odsączona i opłukana fasola czerwona

9. Warstwa:

  • Papryka bez gniazd nasiennych pokrojona w paseczki podzielone na pół

10 Warstwa :

  • 2 opakowania Sosu czosnkowego  z knorr fix wymieszane  z  6 łyżkami majonezu i jogurtu naturalnego.

11 Warstwa:

  • Druga połowa kapusty pekińskiej przygotowanej jak w punkcie pierwszym

 

piątek, 15 marca 2013
Sałatka z wędzonym kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi

 

Składniki :

  • 200-300 g  pomidorków koktajlowych- 
  • pietruszka -listki
  • 1/2-170g puszki kukurydzy
  • sałata masłowa 
  • 3 cebule dymki 
  • około 2 ćwiartki z wędzonego kurczaka
  • sos czasnkowy -u mnie majonez z musztardą 

  1. Sałatę rwiemy na średnie strzępki ja pominełam jej białe części .I układamy do około 2 litrowej salaterki-miseczki.
  2. Na sałatę układamy pomidorki przekrojone na pół.
  3. Ćwiartki kurczaka obskubujemy z miesa(pomijając skórkę) ,kroimy w drobną kosteczkę i kładziemy na pomidorki oraz kukurydzę.
  4. Następnie kroimy cebulkę w drobną kostkę i posypujemy sałatkę.
  5. Dodajemy również posiekaną natkę pietruszki.
  6. Gotową sałatkę polewamy sosem
piątek, 14 września 2012
Sałatka z tuńczykiem

 

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:

  • 9 jajek(podzielone na żółtka i białka które ścieramy  na drobne części)
  • ser (wasz ulubiony i starty na dużych oczkach tarki)
  • około 2-3 puszki tuńczyka w oleju (który odsączamy)
  • cebula czerwona (pokrojona w kostkę)
  • majonez (wedle uznania)
  • kukurydza (puszka odsączona)
  • papryka (najlepiej w 3 różnych kolorach po pół )

Wykonanie:

  1. WARSTWA:BIAŁKA POTARTE NA TARCE Z 9 JAJEK
  2. WARSTWA: ser starty
  3. WARSTWA: majonez
  4. WARSTWA:Tuńczyk przygotowany jak powyżej
  5. WARSTWA: cebula czerwona
  6. WARSTWA: ser
  7. WARSTWA: tuńczyk
  8. WARSTWA: majonez
  9. WARSTWA: rozkruszone żółtko jaja
  10. WARSTWA:kukurydza
  11. WARSTWA: papryki 
Sałatka Brokułowa

 

Sałatka Brokułowa

Składniki:

  • 1 duży brokuł
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 1 puszka kukurydzy
  • boczek wędzony ilość wedle uznania 
  • sos włoski z proszku(knor,viniar)
  • majonez  
  • ogórki konserwowe

 

Wykonanie:

  1. Wstaw wodę w garnku i doprowadź do wrzenia. W między czasie możesz obrać i pokroić w kostkę czerwoną cebulę .Do wrzącej wody wkładamy brokuł gotujemy go w 5-7 minut z łyżeczką soli (lekko aldente) bez łodyżek same koszyczki.
  2. Po tym czasie brokuł odcedzamy i chłodzimy ,następnie kroimy go w kosteczkę.
  3. Kukurydzę odcedzamy i dodajemy do reszty wcześniej przygotowanych składników, następnie kroimy cebulę w drobną kostkę .
  4. Boczek kroimy w cienkie plasterki a plasterek w około 3-4 plasterki i podsmażamy je na patelni z odrobiną oleju.
  5. Sos włoski mieszamy z majonezem w szklance (ilość wedle uznania) i dodajemy do pozostałych składników
  6. Całość mieszamy w jednolitą masę.
Tagi: brokuły
00:29, palikaaa , sałatki
Link Dodaj komentarz »